Wednesday, January 26, 2011

Perodua Bezza...apakah


Dah macam2 forum dok bercakap berkisar tentang concept kar perodua yg baru : BEZZA. Nama dah catchy dah [ Best zaaaa + slang omputih nigger skit... ] Tapi kurang bebenor yang bagitaw rege kete ni. Rata2 ckp pasal rekaan anak tempatan dan komplen pasal ctrl c...ctrl v model prius milik toyota tu. Bukan nak memperlekehkan buatan perodua, but by adapting prestigious car concept is a leapin step to catch the technology dan applikasinyer. Sama gak dgn Proton (apakenamanyer errrr) Inspira tu copy bulat2 mitsubishi lancer. Sepengetahuan patik, first 1000 model inspira adalah 100% buatan mitsibichi dan proton cuma kendalikan servis dan analisis sepanjang jualan 1000 unit ni.... kira cam RND skali sama sales gitew.....Bila dah konfiden baru lah keluar yg keluaran malaysia punyer ( ni sembang2 kedai kopi kat Ipoh ari tuh )

** So siapa yang beli first 1000 unit memang lah selamat sebab dari originator co....sapa beli lepas2 tu...sendiri maw ingat la hhahahaha

Kaming bek to Bezza, saya berpendapat perodua is a step ahead from protong yg kopinyer bulat2...but perodua ada kasi skit ejas sana ejas sini....so mmg teruja skit. Minat sgt kat:
a. Interior and Dashboard Design
b. Lights cam prius ( nak beli prius mahal sesangat lalala )
c. Back door ( walaupun ramai org ckp tak seswai pakai kat mesia ni )

Walaupun begitu, bila bercakap pasal konsep kar....kebarangkalian utk mass production adalah rendah sebab ia adalah platform kajian utk produksi and if Perodua serious about this, they should already inform or shot some hints about pricing too. This is new way to capture interest, improve branding, increase stock , saham bla bla bla ...
"autobots...teransform and jom pi mkn!!"

ok...sikalang maw gi mengadap aididmuaddib plak...nanti kasi review kat sini.

Ponyxpress Logout !! 0605am swiss time


No comments:

Post a Comment